Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου

Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου
Πετρογέφυρα: διαδρομές...της φύσης τα καμώματα...δημιουργήματα...μνήμες...αναφορές...βιώματα

Τιμή στους μάστορες, που άφησαν με τα εμπνευσμένα έργα των χεριών τους το ίχνος τους στην ιστορία της νεοελληνικής αισθητικής, σμιλεύοντας την πέτρα και δαμάζοντας το νερό της Πελοποννησιακής γης, με την απαράμιλλη τεχνική τους, τη φλόγα της ψυχής τους και το σεβασμό στη φύση.
Ας γνωρίσουμε αυτούς και τα έργα τους.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Το γεφύρι του Κόπανου στον Ευρώτα.



Η ανάδειξη ενός σπουδαίου και ιστορικού γεφυριού.

Στις 7/112015 διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Σπάρτη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά, η ημερίδα με θέμα «Το γεφύρι του Κόπανου: αναδεικνύοντας το σπουδαιότερο μνημείο του Ευρώτα».

Στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση το Αρχείο Γεφυριών Πελοποννήσου συμμετείχε με την εισήγηση «Πετρογέφυρα: Η περίπτωση της Πελοποννήσου και φορείς μελέτης τους»
Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό για την εκδήλωση αυτή από την μηνιαία εφημερίδα του Καραβά και των περιχώρων, «Το Γεφύρι».
Για μια ακόμη φορά εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στο Διοικητικό  Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου, τον Πρόεδρο Νίκο Καρμοίρη, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και ελπίζουμε ότι το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλοι τοπικοί πολιτιστικοί φορείς.